Boek_Prikkeldraad_145x218Het boek.

In dit boek ben ik een van de 16 auteurs die een verhaal (8 jaar cel, tbs met dwangverpleging) heeft geschreven. Ik werd door de redactrice Claar Griffioen om ,
Lust, liefde en seks, hoe aangenaam kun je het hebben. Maar er is ook een andere kant, en plotseling wordt men voorzichtig. Wie waagt het zich daarover uit te spreken? Toch weet iedereen iets over die ongelukkige seksbelevingen die knagen aan de liefde, of die gruwelijke confrontaties waarbij lust niet meer menselijk lijkt en verandert in geweld, al was het alleen maar via de media. Vreemd is het dus niet dat ook die onaangename variatie van seksbeleving tevoorschijn komt als uiting in de beeldende kunst, de literatuur en de muziek.
De verhalenbundel Prikkeldraad biedt een blik op seksbeleving, waarin treurnis, afkeer en ongemak de boventoon voeren. De verhalen gaan over gemankeerde relaties waarin seks zijn liefdevolle rol definitief heeft verloren. Maar seks laat zich niet tot zwijgen brengen. Zijn onaangename kant wordt in dit boek schaamteloos onthuld.

Tentoonstelling en publicatie boek.

Op 2 maart 2012 werd in Dek22 te Rotterdam de tentoonstelling Prikkeldraad (van treurnis, afkeer en ongemak) en het gelijknamige boek (over begeerte en tegenspoed) officieel geopend en gepresenteerd.Ik werd hiertoe uitgenodigd om bij deze speciale bijeenkomst aanwezig te zijn. Het werd een bijzondere middag en mijn vrouw was daarbij aanwezig.
De tentoonstelling had als thema:  Zien is een ervaring die direct ingrijpt.
De getoonde werken vallen onder hetzelfde thema als het boek; begeerte en tegenspoed. Dat dit ruim te interpreteren is blijkt uit de variatie van onderwerpen die dit thema herbergt. Foto’s, video, tekeningen en schilderijen met op zichzelf staande taferelen waar niet aan te ontkomen valt. Net als de verhalen in het boek die gaan van luchtig tot zwaar en confronterend, geldt dit ook voor de werken die te zien zijn in de tentoonstelling.

De woorden die filosoof prof. dr. Henk Oosterling uitsprak over de totstandkoming van deze speciale combinatie van kunst en boek, kregen voor mij als politieman een aparte betekenis. 40 Jaar geleden zou ik vermoedelijk de opdracht hebben gekregen om de tentoonstelling vanwege publiekelijke pornografie te beëindigen, als deze in Maastricht zou worden gehouden. Anno 2012 stond ik er middenin en maakte er deel van uit. Het gaf mij een opwindend gevoel.

Via onderstaande link kunt u naar de website van De Dochters Tekst & Redactie.

De-dochters-tekstredactie.com

Laat een bericht achter.